L'inici del Concurs de Focs i el seu desenvolupament

L’any 1970, enmig de l’esclat turístic que experimentava la Costa Brava, l’Ajuntament de Blanes, volent aprofitar la situació socioeconòmica, volia impulsar el nom de Blanes dins l’àmbit turístic mitjançant la promoció d’alguna activitat que donés renom a la Vila. Va ésser aleshores quan es va decidir aprofitar la Festa Major, que se celebra a finals de juliol, per potenciar un dels actes més  singulars en aquell temps: els Focs d’Artifici. Aquest mateix any es va fer una prova pilot amb la pirotècnia Brunchú, a la qual se li va encarregar una exhibició de focs molt més espectacular que la de costum. Vist l’èxit  obtingut per la gran afluència de públic i la bona crítica de la gent de la població, l’Ajuntament de Blanes, sota la presidència del seu Alcalde Sr. Domingo Valls i Coll i amb la col.laboració del Regidor Sr. Lluís Tremoleda, responsable de l’organització, va decidir d’organitzar el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que donava cabuda a pirotècnies nacionals i estrangeres. En el decurs dels primers vint-i-quatre anys el Concurs ha passat per diferents èpoques en les quals, sense minvar la seva qualitat , ha experimentat diferents modificacions.

La plataforma de llançament sempre ha estat la roca de Sa Palomera, marc incomparable situat dins del mar en el bell mig de la badia de Blanes. En el decurs dels anys 1983 al 1987 el concurs va experimentar un sensible canvi, ja que va passar de 3 dies de llançament a 4. Més tard retornà als 3 dies originals, però amb un important creixement econòmic de la dotació diària. L’any 1985, l’Alcaldessa Sra. Ma. Dolors Oms i Bassols, per tal de potenciar, al costat de l’apel.latiu Costa Brava, el nom de Blanes, va instituir el Trofeu Vila de Blanes segons disseny de la Joieria Capdevila, que està construït en plata i pedres semiprecioses fent al.legoria a un esclat de focs.

És a partir de 1996 que, amb motiu del XXV aniversari de la fundació del Concurs i amb la  presidència de l’Alcalde Sr. Fèlix Bota i Gibert , per iniciativa del mateix Alcalde i amb la col.laboració del Regidor de Fires i Festes, el Sr. Francesc Xavier Ruscalleda i Busquets, s’amplia el número de pirotècnies en competició i  s’arriba als 5 dies de llançament. En el 1998, la Comissió Tècnica proposa ampliar els dies del Concurs i celebrar-ne 6 dies, i l’any següent s’amplia a 7 dies.

El Concurs de Focs d’Artifici a Blanes, que ja és conegut arreu de l’Estat Espanyol, compta amb un gran prestigi entre les pirotècnies de tot el Món. La competitivitat i la pugna de les empreses participants per  aconseguir el Trofeu Vila de Blanes ha portat el Concurs fins als qualificatius de gran espectacle pirotècnic. D’això se n’ha fet ressò diferents vegades totes les cadenes de TV estatals i autonòmiques a Catalunya, i tots els mitjans de comunicació locals, provincials i nacionals.

escut-blanes-blanc-fons-transparent

L'inici del Concurs de Focs i el seu desenvolupament

L’any 1970, enmig de l’esclat turístic que experimentava la Costa Brava, l’Ajuntament de Blanes, volent aprofitar la situació socioeconòmica, volia impulsar el nom de Blanes dins l’àmbit turístic mitjançant la promoció d’alguna activitat que donés renom a la Vila. Va ésser aleshores quan es va decidir aprofitar la Festa Major, que se celebra a finals de juliol, per potenciar un dels actes més  singulars en aquell temps: els Focs d’Artifici. Aquest mateix any es va fer una prova pilot amb la pirotècnia Brunchú, a la qual se li va encarregar una exhibició de focs molt més espectacular que la de costum. Vist l’èxit  obtingut per la gran afluència de públic i la bona crítica de la gent de la població, l’Ajuntament de Blanes, sota la presidència del seu Alcalde Sr. Domingo Valls i Coll i amb la col.laboració del Regidor Sr. Lluís Tremoleda, responsable de l’organització, va decidir d’organitzar el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que donava cabuda a pirotècnies nacionals i estrangeres. En el decurs dels primers vint-i-quatre anys el  Concurs ha passat per diferents èpoques en les quals, sense minvar la seva qualitat, ha experimentat diferents modificacions.

La plataforma de llançament sempre ha estat la roca de Sa Palomera, marc incomparable situat dins  del mar en el bell mig de la badia de Blanes. En el decurs dels anys 1983 al 1987 el concurs va experimentar un sensible canvi, ja que va passar de 3 dies de llançament a 4. Més tard retornà als 3 dies originals, però amb un important creixement econòmic de la dotació diària. L’any 1985, l’Alcaldessa Sra. Ma. Dolors Oms i Bassols, per tal de potenciar, al costat de l’apel.latiu Costa Brava, el nom de Blanes, va instituir el Trofeu Vila de Blanes  segons disseny de la Joieria Capdevila, que està construït en plata i pedres semiprecioses fent al.legoria a un esclat de focs.

És a partir de 1996 que, amb motiu del XXV aniversari de la fundació del Concurs i amb la  presidència de l’Alcalde Sr. Fèlix Bota i Gibert, per iniciativa del mateix Alcalde i amb la col.laboració del Regidor de Fires i Festes, el Sr. Francesc Xavier Ruscalleda i Busquets, s’amplia el número de pirotècnies en competició i s’arriba als 5 dies de llançament. En el 1998, la Comissió Tècnica proposa ampliar els dies del Concurs i celebrar-ne 6 dies, i l’any següent s’amplia a 7 dies.

El Concurs de Focs d’Artifici a Blanes, que ja és conegut arreu de l’Estat Espanyol, compta amb un gran prestigi entre les pirotècnies de tot el Món. La competitivitat i la pugna de les empreses participants per  aconseguir el Trofeu Vila de Blanes ha portat el Concurs fins als qualificatius de gran espectacle pirotècnic. D’això se n’ha fet ressò diferents vegades totes les cadenes de TV estatals i autonòmiques a Catalunya, i tots els mitjans de comunicació locals, provincials i nacionals.